Кошик
479 відгуків
+380 (66) 248-15-58
Оптовий інтернет магазин! Швидка доставка!

Кава зернова

У нашому інтернет-магазині "ArenaMarket" Ви знайдете широкий асортимент зернової кави за оптовими цінами.

Так який вид кави вибрати: арабіку чи робусту?
Арабіка і Робуста це два найпоширеніші види зерен. До складу всіх сумішей будь-яких виробників входять лише ці два види.

Арабіка становить приблизно 80-90% кавових плантацій. Цей вид кави складніше вирощувати, він більш вибагливий до погодних та гео умов. Тому арабіка коштує дорожче за робусту. Суміші зі 100% арабіки мають яскраві смакові та ароматичні особливості. У зернах арабіки міститься значно менше кофеїну, ніж у робусті. Залежно від сорту кави, ви можете відчути квіткові або медові нотки. У деяких сортів більш виражені карамельні чи ванільні нотки. Арабіка має дуже яскравий аромат, м'який смак і часто є кислинка в готовому напої.

Робуста культивується в набагато менших обсягах, ніж арабіка. Цей вид кави більш невибагливий до умов вирощування, тому цей вид коштує дешевше. Але він теж має свої переваги. У зернах робусти міститься втричі більше кофеїну, ніж в арабіці. Тому якщо ви віддаєте перевагу міцній, підбадьорливій каві, то робуста саме для вас. Готовий напій буде відрізнятися щільнішою консистенцією і високою, щільною стійкою крему і явною гіркуватістю. У смаку переважають нотки сухофруктів чи горіхів. У деяких сортах переважає смак темного шоколаду чи тютюну.

в виде галереив виде списка

До кожного з видів відноситься безліч сортів кави. Вони виростають у різних країнах, на різних територіях, у різному кліматі, на різній висоті над рівнем моря, у горах або на рівнинах, у різні пори року. І все це дуже впливає на смак кавового зерна.

Найчастіше кавомани вибирають суміші тільки з зерен арабіки, віддаючи робусті місце неякісного, другосортного продукту, що не зовсім правильно. При складанні справжніх італійських сумішей завжди використовують поєднання арабіки і робусти для отримання більш насиченого та підбадьорливого еспресо та високої пінки. Так, наприклад, при додаванні в суміш всього 20% зерен робусти надає каві збалансований і вершковий смак, прибирає кислинку, робить напій більш насиченим, благородним і додає привабливому напою крему.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner