Кошик
479 відгуків
+380 (66) 248-15-58
Оптовий інтернет магазин! Швидка доставка!

Шоколадні пасти

Шоколадна паста - солодощі, що виготовляються з шоколаду та масла, майже завжди з додаванням мелених горіхів, що мають густу, однорідну консистенцію. Шоколадна паста із лісовими горіхами називається джандуйя.

Колір - насичено коричневий, солодкий запах, консистенція туга. Паста не повинна литися, текти чи кришитися. У цьому десерті масова частка какао-продуктів має бути не нижчою за 12 %. Паста без хімічних інгредієнтів зберігається до шести місяців. Фасується у пластмасові або скляні ємності (банки), обсягом від 20 до 500 мл. Закривається фольгою, а потім закочуються кришки.
Джандуйя - фірмові ласощі Турина XIX століття. Поширення шоколадної пасти з горіхової складової в середині XX століття сприяло зростання цін на какао-боби та податків на шоколад після Другої світової війни. Творець найвідомішої шоколадно-горіхової пасти Nutella – кондитер П'єтро Ферреро. Стверджується, що винайшов він цей десерт випадково, намагаючись придумати, як можна продати шоколадні цукерки, що розтанули і втратили форму. Рішення полягало в тому, щоб намастити шоколадно-горіхову цукеркову масу на білий хліб.
Використання шоколадної пасти у кулінарії.
В Італії на шоколадній пасті спеціалізується концерн "Ферреро", у Німеччині - концерн "Швартау"
Шоколадна паста використовується не тільки як одиночне блюдо (намазується на білий хліб), а й включається до складу складних - тортів, тістечок, бісквітів, млинців, морозива.

в виде галереив виде списка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner